הצטרפות חינם | התחברות
דף הבית רשימת חברות מגזין חנות דרושים
בחר קטגוריה
  • סוגי קייטרינג שונים
  • מאכלי עדות /עמים
  • טיפים לבחירת חברת קייטרינג
  • טוב לדעת
  • על שוקולד וסדנאות שוקולד

    כאשר בני המאיה הכינו לראשונה משקה מפולי הקקאו, המשקה תובל בצ'ילי והיה בעל טעם חריף, אפילו היוונים ידעו לכנות את החומר הפעיל בשוקולד "מזון האלים". מה לא נאמר על השוקולד? שהוא גורם להתאהבות, שהוא ממריץ, שהוא טעים ונפלא, ממכר, גורם להרגשה טובה. היום תרבות השוקולד פורחת, בארץ ובעולם.
    נוסף ב: 28/05/2014
    הדפס

    יותר ויותר אנשים נהנים לא רק מטבליות שוקולד מסחריות אלא גם מפרלינים ייחודיים המיוצרים על ידי טובי השוקלטיירים בעולם, ואפילו נהנים להתנסות בייצור עצמי של הממתקים האוליטימטיביים הללו.

    מאיפה הכל התחיל?

    ההתחלה הייתה בקרב האינדיאנים של מרכז אירופה. בני המאיה שתו משקה חם מפולי קקאו, האצטקים דווקא אהבו את המשקה שלהם קר. אומרים כי מונטוסמה, המלך האצטקי האחרון, הוא מי שאחראי על המצאת גלידת השוקולד, הוא היה נוהג לערבב את משקה הקקאו עם שלגים שהובאו עבורו מפסגות ההרים. השם עצמו, שוקולד, מגיע במקורו מהשם שנתנו בני המאיה למשקה הקקאו שהכינו – צ'וקולטל.

    האירופאים לא התמכרו מייד לטעם משקה הקקאו. הפולים הראשונים הגיעו עם קורטז כמתנה למלך קרלוס הראשון בספרד. אולם האירופאים נתפסו לטעמו רק כמאה שנים מאוחר יותר, לאחר שהחליפו את תיבול הצ'ילי המסורתי בתיבול מתוק יותר של סוכר (ומאוחר יותר גם וניל וקינמון). עד לתחילת המאה התשע עשרה צריכת הקקאו הייתה דרך משקה בלבד.

    קונרד ון הוטן ההולנדי המציא שיטה להפרדת אבקת הקקאו וחמאת הקקאו – המוצקים והשומנים שבפולי הקקאו. המצאה זו שינתה את פני השוקולד וסללה את הדרך לייצור טבליות שוקולד, פרלינים ומיני מעדנים אחרים.

    מאיפה השוקולד מגיע?

    השוקולד במקורו הגיע ממרכז אמריקה – מקסיקו, ונצואלה ואקוודור. אולם כיום מרבית הגידול מתבצע במערב אפריקה, כאשר חוף השנהב היא יצרנית פולי הקקאו הגדולה בעולם. בכל פרי ישנם בין 20-40 פולי קקאו. ליצירת קילו אבקת קקאו נדרשים לפחות אלף פולי קקאו.

    איזה סוגי שוקולד קיימים?

    חלוקות מקובלות של שוקולד הן לפי היחס בין החומרים השונים המרכיבים אותו. כאשר יש הרבה מוצקי קקאו (אבקת קקאו) ואין שימוש בחלב, נקבל את השוקולד המוכר כשוקולד מריר. ככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר, כך ייחשב השוקולד איכותי יותר. כאשר אבקת הקקאו מעורבבת עם כמות גדולה יותר של חמאת קקאו וחלב ומוצריו – נקבל את השוקולד המוכר כשוקולד חלב. הסוג השלישי הנפוץ הוא שוקולד לבן המכיל חמאת קקאו בלבד, ללא אבקת קקאו כלל.

    חלוקה נוספת מקובלת היא לפי זן פולי הקקאו. הזן הנפוץ ביותר נקרא פורסטרו ואילו האיכותי ביותר נקרא קריליו.

    על החשיבות שבדיוק – או מה זה בדיוק טימפרור?

    בתהליך יצירת הפרלינים ממיסים את השוקולד על מנת לצקת אותו לתבניות וליצור ממנו צורות שונות. השוקולד ניתך בטמפרטורות נמוכות למדי של בין 45-55 מעלות (תלוי בסוג השוקולד ומרכיביו וכן בטמפרטורה החיצונית). כאשר השוקולד חוזר להתגבש למוצק הוא יכול לעשות זאת בסוגי התגבשות שונים, בהתאם לטמפרטורה אליה קורר.

    טימפרור הוא תהליך של חימום וקירור השוקולד לטמפרטורות מסוימות תוך ערבוב מתמיד במטרה להביא את השוקולד למרקם הטוב ביותר, ולטמפרטורת ההתכה הנוחה ביותר.

    ללא טימפרור, שוקולד יכול להיות מותך בטמפרטורה נמוכה מדי שתשאיר כתמי שוקולד על ידי האוכלים, או גבוהה מיד שלא תביא לתחושת השוקולד הנמס בפה.

    סדנאות שוקולד – מה שרצינו אבל לא העזנו לעשות בבית

    תהליך יצירת הפרלינים הוא תהליך לא מסובך אבל כן כזה הדורש שטח עבודה מתאים (למשל משטח שיש גדול ונקי) וכלים מתאימים לעבודה. רבים נרתעים מהתנסות ביתית בגלל הדיוק שתהליך הטימפרור דורש.

    השילוב בין מוצר כל כך טעים ומבוקש, הצורך במרחב עבודה מתאים, כלי עבודה, ידע, דייקנות, והתחושה הנפלאה בסיום העבודה – לא רק תחושת הישג על מה שעשינו כמו שצריך, אלא תחושת האופוריה לאחר אכילת השוקולד אשר משחררת חומרים לדם הגורמים לתחושה הדומה לתחושת ההתאהבות – השילוב הזה הוא השילוב שהופך את העבודה עם שוקולד לסדנה אולטימטיבית.

    סדנאות השוקולד פורחות היום בישראל לכל יעד ומטרה. אפשר להיתקל בסדנה במסיבת רווקות או מסיבת יומולדת, או סדנת שוקולד לארוע חברה שבאה במטרה ליצור אוירת צוות וגיבוש בקרב העובדים. קיימות סדנאות למספר אנשים מצומצם או רב, למספר שעות ואפילו ימים וסופי שבוע מרוכזים הגדושים בסדנאות מתקתקות להנאת המשתתפים. סדנה מתאימה לחובבי הז'אנר, סדנת שוקולד מתאימות גם ליארועים– כמו ציפוי למילוי.

    וויז גרופ מדיה בע"מ - בניית אתרים | כל הזכויות שמורות Cateringo 2010-2018
    ניווט מהיר

    קייטרינג

    קייטרינג כשר

    קייטרינג חלבי

    תנאי שימוש

    רשימת חברות קייטרינג

    מגזין

    החשבון שלי

    עדכון חשבון

    פתיחת חשבון

    בקשה לניהול חשבון קיים

    פרסם אצלנו

    אמצעי פרסום באתר

    תמיכה

    תמיכה טכנית בהכנסת מודעה


    זרים מתוקים | מתנות ליולדות | סליקה באינטרנט